Odpowiedz jest bardzo prosta! Oczywiście!
3 sposoby na przygotowanie smacznych i zdrowych potraw z rybą:
- jednym z najpopularniejszych i najlepszych sposobów na przyrządzenie znakomitej ryby jest ryba panierowana, wystarczy posolić i przyprawić pieprzem i ulubionymi przyprawami filet z ryby, obtoczyć w jajku następnie bułce tartej i obsmażyć z obu stron około 3-4 min. do momentu aż filet zrobi się złocisty, możemy podawać ja z frytkami, kawałkami ziemniaków oraz surówka z kiszonej bądź czerwonej kapusty, surówką z marchewki bądź kapusty pekińskiej.
- sałatka z rybą, tu również mamy szerokie pole do popisu, bowiem istnieje dużo możliwości na jej przyrządzenie, najpopularniejsza sałatką z ryby jest sałatka z tuńczykiem bądź łososiem czy makrelą, istnieje na nie kilka sposobów, sałatka ta zaspokaja głód, dostarcza dużo białka, witamin i minerałów, jest idealną opcją dla osób dbających o sylwetkę jak i tych którzy na codzień dbają o swoje zdrowie
- pasta z ryby, również możemy ja zrobić tak naprawdę z każdego rodzaju ryby nie ważne czy świeżej czy wędzonej, jedną z popularniejszych i najsmaczniejszych past jest pasta jajeczna, wystarczy kilka jajek ugotowanych na twardo wymieszać ze śledziem, tuńczykiem bądź wędzonym łososiem, dodać majonez (najlepiej domowy), kilka jajek, dużo świeżego szczypiorku bądź cebuli dymki, kilka kiszonych ogórków lub suszonych pomidorów, oczywiście sól, pieprz do smaku oraz ulubione przyprawy i zioła, najlepiej posmarować pastą pieczywo pełnoziarniste i udekorować kiełkami rzodkiewki, arbuza czy ewentualnie rzodkiewka bądź posypać obficie koperkiem. Pastę możemy zrobić również z białej fasoli, cieciorki czy zielonego groszku, dla każdej z past postawą będzie ulubiona świeża ryba z nad Bałtyku oraz jajka i majonez.
W portalu ustronie24.pl przeczytasz o tym, które ryby warto jeść nad morzem Bałtyckim.
Przepis na pyszny domowy majonez
Wystarczy, ze posiadasz:
- 350 ml oleju
- 3 żółtka
- 2 łyżeczki musztardy
- łyżka octu winnego
- pół łyżeczki soli
- pieprz mielony, świeży do smaku
Wszystko razem blendujemy i gotowe!